het bestuur

De Stichting

Initiatiefnemer is Monique van der Kooij (1971). Werkzaam als manager bij de gemeente Rotterdam en tevens opgeleid als massagetherapeut en yin yoga docent.

In 2009 kreeg zij de diagnose borstkanker. Een lange en zware tijd volgde met veel operaties en behandelingen. Doordat zij zelf een massagepraktijk had en veel contacten had in de massagewereld, liet zij zich in die tijd regelmatig masseren. Hierdoor kon zij in contact blijven met haar lichaam en voelde zij zich beter. Zij was zich er echter van bewust dat niet iedereen zich dit kon veroorloven. Ziek zijn is duur. Massage en ontspanning blijven vaak als “luxe” onderaan het lijstje staan. En dit terwijl het mensen zo goed kan doen!!

“Ik voel me iedere keer na de massage veel evenwichtiger. Ik kan de behandeling beter aan.”

Tijdens de bestralingen ontdekte zij het bestaan van de Viva la Donnadag, een landelijke verwendag voor vrouwen met kanker. Hierdoor geïnspireerd organiseerde zij in 2010 de eerste Viva la Donnadag in het Havenziekenhuis Rotterdam. Het werd een zeer succesvolle dag. En door al die stralende gezichten en enthousiaste reacties werd alleen maar bevestigd hoe belangrijk een stukje verwenzorg voor mensen met kanker is. Even je ziekte zoveel mogelijk vergeten. Je weer mens voelen in plaats van patiënt.

Zij is doorgegaan met het jaarlijks organiseren van de verwendag, de laatste jaren in het OOK Centrum Rotterdam, samen met een team van zo’n 60 vrijwilligers. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in het masseren van mensen met kanker en zich hierin geschoold. Masseren doet zij niet meer, maar zij heeft wel vele masseurs opgeleid op dit gebied.

Langzamerhand zijn er steeds meer projecten bijgekomen in samenwerking met allerlei enthousiaste vrijwilligers. In 2013 is vervolgens de stichting Voor Jou, een mooi moment voor mensen met kanker opgericht. Na 10 jaar veel, heel veel activiteiten, was het tijd om af te bouwen. De massageprojecten zijn afgestoten en overgenomen door de ziekenhuizen zelf. We richten ons nu alleen op het organiseren van ontspanningsweekenden, een a twee keer per jaar. Daarnaast zijn we ons aan het oriënteren op het organiseren van themadagen voor vrouwen met kanker. Meer informatie hierover volgt.

 

Het bestuur

Op dit moment is er een vacature en bestaat het bestuur uit:

  • Monique van der Kooij, voorzitter
  • Linda Vrolijk-Zuidema, bestuurslid
  • Vacature