gerberas

Ondersteuning nodig?

Landelijk

Vanuit onze stichting organiseren wij slechts ontspannende activiteiten. Even het ziek zijn vergeten… Toch krijgen wij vaak de vraag waar men terecht kan voor professionele ondersteuning op diverse leefgebieden. Uiteraard is de eerste ingang hiervoor de huisarts en/of de specialist. Veel mensen zoeken echter op internet en vinden dan een wirwar aan informatie en adressen.

Een hele belangrijke pagina, waar wij eigenlijk altijd naar verwijzen is:

www.kanker.nl. Hierop vind je werkelijk voor alle gebieden de mogelijkheden in het hele land.

 

Ondersteuning in Rotterdam en omgeving

Omdat wij gevestigd zijn in Rotterdam hebben wij in deze regio zelf onze ervaringen en aan te bevelen zorgverleners. Deze lijst is subjectief en zeker niet uitputtend. Vanwege de vragen, die we op dit gebied krijgen, hebben we toch besloten, deze op de site te delen. We zijn net met deze lijst gestart en deze zal dan ook in de toekomst verder aangevuld worden. Wanneer u op de naam klikt, komt u vanzelf ook op de website terecht.

 

Psychologische zorg Sana Vera Rotterdam-Hillegersberg (Straatweg) Coöperatie van psychologen, die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van mensen met/na kanker
Online ondersteuning Stichting OOK Online Online ondersteuning van een ondersteuningsconsulent, die tijdens en na de behandelingen met je mee kan kijken welke vormen van ondersteuning bij je kunnen passen
Oedeemtherapie Fysiotherapie Rubroek Rotterdam- Crooswijk (Goudseplein) Manuele lymfedrainage, zwachtelen, advies etc.
Fysiotherapie op haptonomische basis Fysiotherapie GCML/Dineke Terlouw Rotterdam-West (Mathenesserlaan) Vanuit contact met je gevoel weer fysiek, emotioneel en mentaal in beweging komen.
Massage bij kanker Diverse massagepraktijken Diverse plekken in de regio Diverse masseurs zijn door ons opgeleid om op een verantwoorde manier mensen met kanker te masseren.
Oncologisch trainer en voedingsadvies Leefstijlstudio Nathalie Barkmeijer Rotterdam-Kralingen (Kralingse weg) Begeleiding en coaching bij fysieke training en weer meer gaan bewegen. Tevens voedingsadvies, coaching en groepstrainingen.
Inloophuis Inloophuis de Boei Rotterdam (meerdere locaties) Een luisterend oor, ontspannende activiteiten en lotgenotencontact.